Uncategorized

Yarım şişe ondan koyun sarmalarınız ne dağılsın ne de suyunu salsın!

Yaprak sarma yaparken, bu aşçılık sırrını kullanarak kalem gibi duran ve içindeki suyu asla salmayan sarmalar hazırlamak mümkündür. Üstelik bu yöntem sarmaların lezzetini 10 katına çıkarıyor.

Yarım şişe ondan koyun sarmalarınız ne dağılsın ne de suyunu salsın!

ensonhaber.com

Türk mutfağının en geleneksel yemeklerinden birisi yaprak
sarmasıdır. Osmanlı döneminden şimdilere gelen bu leziz yemek lezzetinin
yanında görsel bir şölende sunar.

Ama öyle püf noktaları var ki eğer bunlar kaçarsa yapmak
istediğiniz görsel şölen hayalleriniz yıkılabilir.

İşte hayallerinizi
yıkmayacak kalem gibi duran ve suyunu salmayan o yaprak sarması tüyosu…

Hiçbir yerde bulamayacağınız o tüyo ile geldik. Yaprak
sarmalarınızın lokum gibi pişmesi için yarmak sarmalarını pişirmeden hemen önce
tenceye yarım şişe maden suyu dökmeniz yeterli olacaktır.

Öncelikle yaprak sarmalarının dağılmasını önlemek için
sarmaları tencereye dizdikten sonra üzerini porselen bir tabakla örtün. Bu
yöntemle sarmalarınız hem daha iyi pişecek hem de dağılmayacak.

Sarmalarınızı bol içli olsun diyerek doldurmayın. Bir tatlı
kaşığı iç harcı koymanız yeterli olacaktır. Aksi taktirde fazlasıyla
doğdurduğunuz iç harcındaki pirinç şişerek sarmalarınızın dağılmasına neden
olacaktır.

Tencerenin altına mutlaka boş yaprak dizin. Bu şekilde direk
dizmeye başamadığınız sarmaların tencerenin dibine yapışmasını engelleyerek
dağılmasını önlmeiş olacaksınız.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir