Pirinç pilavı sulu yemeklerin vazgeçilmez eşi. Kuru fasulye, nohut, tavuk deyince ondan başkası gelmez akılları. Peki pilavınızın tane tane olmasını ister isiniz?
ensonhaber.com
Pirinç pilavını hepimiz severiz. Etin, tavuğun, patatesin,
sebzelerin aklımıza her ne geliyorsa ana yemek olarak yaptığımızda yanında
pilav yapmayı da es geçmeyiz. Ayrıca salata ve yoğurt gibi hafif lezzetlerinde
pilavla uyumunu yok sayamayız.
Pilavınızın tane tane olmasını, imci gibi parlamasını
isteyenler için püf noktalar…
• Pilavı pişirirken tencereye bir küp şeker ve birkaç damla
limon suyu eklemek, pilavın inci gibi bembeyaz ve tane tane olmasını sağlar.
• Sıcak su, pilavı sertleştirmez.
• Pirinci kırmadan karıştırmak için tahta kaşık
lullanmalısınız.
• Sıvıyağ yerine tereyağı kullanmanız pilava lezzet katar.
• Bulyon veya et/tavuk suyu kullanmak, pilavı daha lezzetli
yapar.
• Pilavı demlendikten sonra üzerini kağıt havlu ile örtmeniz
pilavın güzelce demlenmesini sağlar.
• Pilavın lapa olmaması için de suyu ekledikten sonra çok
fazla karıştırmamanız gerek.