Uncategorized

Bamya pişirirken yarım bardak ekleyin, hem lezzet katıyor hem erimiyor

Kış mevsiminin en sevilen yemeklerinden biri olan etli bamya, lezzeti ve besleyici özelliğiyle sofralarda sıkça tercih ediliyor. Bamyayı bir de bu şekilde pişirmeyi deneyin. Hem parmaklarınızı yiyeceksiniz, hem de bamyalarınız asla erimeyecek.

Bamya pişirirken yarım bardak ekleyin, hem lezzet katıyor hem erimiyor

ensonhaber.com

Bamya yemeği, özellikle soğuk günlerde içi ısıtan lezzetiyle
tercih edilen bir yemek olarak biliniyor.

Bamyanın pişirilmesinde püf noktalar olduğunu belirten
uzmanlar, lezzetli bir bamya yemeği için önemli ipuçları sunuyor.

Öncelikle bamyanın taze ve diri olmasına dikkat etmek
gerekiyor.

Bamyanın sap kısmını kesip haşlama suyuna koyarken bir tutam
tuz eklemek, bamyanın acısını alarak daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi
sağlayabilir.

Bamyayı doğru şekilde pişirmek ve baharatlamak, bu enfes
yemeği sofralarınıza taşımanın anahtarı!

Bu püf noktalarıyla kendi tarifinizi oluşturarak, kış
sofralarınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Bu yöntemle bamyalar diri kalıyor

Bamyanızın erimemesi için mutlaka zeytinyağı ile pişirin ve
tencerenin içine yarım limon suyu ekleyin.

Bamya tarifi

· 500 gr yaş bamya

· 300 gr ince doğranmış kuşbaşı et

· 1 adet büyük soğan

· 3 adet domates

· Yarım Limonun suyu

· 5 yemek kaşığı zeytinyağı

· 2 diş sarımsak

· 1 yemek kaşığı domates salçası

Nasıl yapılır?

Zeytinyağını bir tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanı kavurmaya başlayın.

Soğan biraz suyunu salınca ezilmiş sarımsak, salça ve ince
doğranan kuşbaşı eti tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Bamyaların baş kısımlarını kesin. Çok büyükse eğer birkaç
parçaya bölebilirsiniz.

Bamyaları ve küp küp doğranan domatesi ekleyin.

Bir limonun suyunu tencereye sıkın ve yarım limon kabuğu da
tencereye atın.

Tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve
pişirmeye bırakın.

Piştikten sonra limon kabuğunu çıkarın ve servis edin.
Afiyet olsun!

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir