280 metre uzunluğundaki köprü, şiddetli depremler karşısında ayakta kalmayı başardı.
7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük sarsıntı, binlerce binanın yıkılmasına neden oldu.
Çok sayıda binanın ağır hasar almasına da yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlere rağmen, ayakta kalmayı başaran yapılar göze çarpıyor.
Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi sınırlarında bulunan köprü, 11 ili etkileyen depremler karşısında ayakta kaldı.
İkinci Abdülhamid’in projesi kapsamında yapıldı
Göksu Viyadüğü olarak da bilinen köprü, Sultan 2’nci Abdülhamid’in Bağdat Demiryolu Projesi kapsamında Almanlar tarafından 1929 yılında Göksu Nehri üzerinde inşa edildi.
Yapımına 1927’de başlanan Gölbaşı ilçesindeki köprü, 1929’da tamamlanarak hizmete alındı.

Ayakta kalmayı başaran köprü
280 metre uzunluğundaki köprünün yüksekliği 35 metre. 12 ayak ve 7 kemeri bulunan tarihi köprünün ayaktaki hali dikkati çekti.
Malatya’nın Hekimhan ilçesindeki demir madenini Hatay’ın İskenderun ilçesine götürmek için kullanılan köprü, demir yoluna depremin verdiği hasardan dolayı kullanılamıyor.

Alman Köprüsü olarak da biliniyor
Mühendislik harikası olarak değerlendirilen ve ismi “Alman Köprüsü” olarak tarihe geçen köprü üzerinde yıllardır yük ve yolcu taşınıyor.
1888 yılında 2’nci Abdülhamid ve Alman İmparatoru Kaiser Wilhem tarafından imzalanan sözleşme ile Haydarpaşa-Bağdat-Halep-Şam Demiryolu ağının yapılması Almanlara verildi.

Çelik mesnetlerle inşa edildi
Alman mühendislerin tasarladığı ve projelendirdiği köprüde Türk işçiler görev aldı. Teknik olarak ayakları çelik mesnetlerle yapılan köprünün dışı ise taş kaplama.




