Uncategorized

Borsa kapalı mı, ne zaman açılacak? Borsada alım satım işlemleri durduruldu mu?

Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından borsanın alım satım işlemlerinin durdurulup durdurulmadığı merak edildi. BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 424,84 puan azalmış, toplam işlem hacmi 56,4 milyar lira düzeyinde ifade edilmişti. Peki borsa kapatıldı mı? Alım satım işlemleri durduruldu mu?

Borsa kapalı mı, ne zaman açılacak? Borsada alım satım işlemleri durduruldu mu?

Borsanın kapatılıp kapatılmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 424,84 puan azalırken, toplam işlem hacmi 56,4 milyar lira düzeyinde belirlenmişti. Bankacılık endeksi yüzde 8,29 ve holding endeksi ise yüzde 8,67 değer kaybetmiş oldu. Peki borsada alım satım durduruldu mu, borsa kapalı mı?

Borsa kapatıldı mı?

Borsada sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 2,57 ile taş, toprak, en çok kaybettiren da yüzde 9,98 ile iletişim oldu. Depremin ardından kapanması beklenen Borsa İstanbul, bu sabah yüzde 7’lik kayıpla iki kez devre kesici çalıştıktan sonra alım satım işlemleri durduruldu.

Yapılan açıklamada şu şöyle denildi:

“Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir.”

BIST 100 endeksi önceki gün yüzde 8,62 değer kaybetmiş ve günü 4.505,34 puandan sonlandırmıştı. 22 Mart 2021 tarihinden bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirmişti.

Borsa ne zaman açılacak?

Borsanın, 14 Şubat akşamına kadar toplamda 4 iş günü kapalı olacağı ifade edildi.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir