Uncategorized

Suyuna 1 tatlı kaşığı ekleyin, nohutlar yumuşacık olacak

Nohut yemeğiyle ilgili kimsenin bilmediği bir yöntem ortaya çıktı. Nohutları geceden ıslatırken bir tatlı kaşığı bunu eklerseniz daha hızlı pişecek ve yumuşacık olacak.

Suyuna 1 tatlı kaşığı ekleyin, nohutlar yumuşacık olacak

ensonhaber.com

Nohut, içerdiği yüksek besin değerleriyle sağlıklı bir besin
kaynağı olarak öne çıkıyor.

Yüksek lif içeriği, sindirim sistemini düzenleyerek sindirim
sağlığını desteklerken, aynı zamanda tokluk hissi verir.

Protein, demir, folik asit ve diğer önemli besin maddeleri
bakımından zengin olan nohut, sağlıklı beslenme programlarının önemli bir
parçası haline gelmiştir.

Sağlıklı bir beslenme programı oluştururken, nohutun
besleyici özelliklerinden faydalanmanın önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar,
düzenli olarak tüketildiğinde nohutun vücut için pek çok fayda
sağlayabileceğini ifade ediyorlar.

Bu yüzden sık sık tercih edilen nohut yemeğinin pişirilmesi
artık çile olmaktan çıkıyor.

Bu yöntem hem pişirilme süresini kısaltıyor hem de nohutları
yumuşacık yapıyor.

Nohutu bu şekilde pişirin!

Sağlığa olan faydalarıyla bilinen nohut yemeğini bu şekilde
pişirirseniz hem daha kısa sürede pişecek hem de yumuşayacak.

Bir gece önceden nohutun üzerini 2 parmak geçecek kadar su
ekleyin ve suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Bu yöntem, nohutun daha hızlı
yumuşamasını ve şişmesini sağlayarak pişirme süresini kısaltacak.

Su içine konulan karbonat, nohutun kabuklarını daha kolay
bir şekilde yumuşatmasına ve bu sayede nohutun iç kısmının daha çabuk pişmesine
yardımcı oluyor.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir