Uncategorized

Kış aylarının şifası: Nara tuz döküp yerseniz…

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, sağlığa faydalarıyla bilinen nar da mutfaklarda yerini aldı. Peki daha önce narı tuzlayarak yemeyi denediniz mi? Bakın işe yarıyor…

Kış aylarının şifası: Nara tuz döküp yerseniz...

ensonhaber.com

Nar, meyve dünyasında gözde bir lezzet olarak kabul ediliyor
ve sağlık açısından birçok fayda sunuyor.

İçerdiği çok sayıda tanenin yanı sıra zengin antioksidan
içeriğiyle bilinen nar, genellikle tercih edilen ve sevilerek tüketilen bir
meyve olarak öne çıkıyor.

Özellikle antioksidan özellikleriyle bilinen nar, kansere
karşı koruyucu özellikleriyle dikkat çekiyor.

Çeşitli araştırmalar, narın kanser hücrelerinin büyümesini
önlemede veya yavaşlatmada rol oynayabileceğini ortaya koyuyor.

Peki, narı hiç tuzlayarak yediniz mi? Bakın nasıl faydalar
sağlıyor…

Narı tuzlayarak yemenin faydaları

Narı tuzlayarak yemek, faydalarını iki katına çıkarıyor.

Çünkü tuzun ağrı kesici özelliği bulunuyor.

Nar suyu ile tuz birleştiğinde ağrıları anında kesme durumu
ortaya çıkıyor. Ayrıca tuzlu narın iltihap sökücü bir özelliği de var.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir