Uncategorized

Zeytin şişesine 1 çay bardağı ekleyin, asla yumuşamayacak

Ev yapımı zeytinler belli bir zaman sonra yumuşamaya başlıyor. Aslında bunun çözümü çok basitmiş. Zeytin kurduğunuz şişeye 1 çay bardağı eklemeniz yetiyor.

Zeytin şişesine 1 çay bardağı ekleyin, asla yumuşamayacak

ensonhaber.com

Zeytin hasadı mevsimiyle birlikte, evde zeytin kurmak hem
keyifli bir aktivite hem de sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanmanın harika
bir yoludur.

Ev yapımı zeytinler, hazır boyalı gıdalara alternatif olarak
daha sağlıklı bir tercih sunuyor.

Ancak, bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar
bulunuyor.

Zeytinleri doğru şekilde kurmak, kaliteli ve lezzetli
sonuçlar elde etmek için oldukça önemli.

Doğru işlem adımlarıyla zeytinler, ağız tadınıza uygun
katkısız ve sağlıklı bir şekilde aylarca saklanabilir.

Evde zeytin kurarken, zeytinlerin kalitesine, türüne ve
kurma sürecine özen göstermek gerekiyor.

Evde zeytin kurarken bunu yapmayı unutmayın!

Evde zeytin kurma sürecine başlarken, alınan siyah veya yeşil
zeytinlerin taze ve sert olmasına dikkat etmek önemlidir.

Zeytinleri hazırlamak adına ilk adım, büyük bir kabın içine
alarak yıkama işlemidir. Yıkanan zeytinler arasından çürük, bozulmuş veya
lekeli olanları ayıklamak, kaliteli ve sağlıklı bir kurma süreci için
gereklidir.

Zeytinlerin yıkanması işlemi, özellikle aralarında zeytin
yaprakları varsa bu yaprakların da ayrıştırılmasıyla tamamlanmalıdır.

En önemli detay ise…

Evde zeytin hazırlarken en önemli detay; hazırladığınız
kavanoz veya şişelerin içerisinde zeytinleri koyduktan sonra 5 kg zeytine 1 çay
bardağı kadar kaya tuzu eklemektir.

Ardından suyu zeytinlerin üzerine ekleyip, zeytinlerinizi
kurabilirsiniz. Bu şekilde kolay kolay yumuşamayacaktır.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir